Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kmetova Категория: Политика
Прочетен: 44580 Постинги: 11 Коментари: 48
Постинги в блога от Май, 2013 г.
Тия дни родните политици имат работа. Щъкат насам - натам, мътят нещо, не им стигал един глас за кворум, пък им го дал Сидеров и такива ми ти работи. В тая суетня  и аз взех да се подготвям. Отидох до книжарницата и си купих един картон цял формат 70/100 см. Купих си четка и боички. Прибрах се в къщи, разстлах картона на масата, взех четката и боичките и с големи цветни букви написах върху картона едно изречение. Сложих и удивителна накрая. Съвсем заприлича на хубав шарен плакат. И дакато боята съхне се заслушах в новините. Новоизбраните министри току-що се заклеха с ръка на сърцето, в своите помисли и действия да се ръководят единствено от моя интерес и от спазването на закона. Тържествено и приятно за ухото. След няколко минути пак в същите новини съобщиха, че докато министрите се кълнат в сградата на Народното събрание, на улицата се събират протестиращи. И аз бях подготвена - навих плакатчето на роло, сложих го под мищницата и тръгнах да се присъединя към протеста. Вървях и си мислех: ей сега ще ме пресрещне някой репортер, ще ми навре микрофон в лицето и ще ме попита ще протестирам ли, за какво ще протестирам и разни други репортерски въпроси. Еми ще отговоря: протестирам за да се махат веднага ония там!!! Тия са като ония и пр. После си казвам на ум: това малко ми прилича на прекален светец и Богу не е драг,. Дали пък да не почакам няколко дни, или няколко седмици колкото да добия бегло впечатление какви са тия дето се кълнат там горе, съвсем ли приличат на ония, поне някое и друго име да запомня. Докато си мислех тия неща се оказа, че съм направила обратен завой и съм се върнала в къщи.
Ако попитате за плакатчето ще ви кажа: сложих го на подходящо място - до входната врата за да ми е под ръка когато ми потрябва като тръгна на протест.   Ще ви кажа и какво пише с големи цветни букви и с удивителна накрая. Пише: ХАЙДЕ СЕГА И ВИЕ - ЧУПКАТА!  Те си знаят кои са.
Както казах по-горе подготвила съм се и ще знам какво да отговоря ако ме питат защо протестирам.

Снежана Кметова

Категория: Политика
Прочетен: 2362 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 28.06.2013 00:29
Да се чуди човек какво се случи на тези избори! Толкова ентусиазъм у протестиращите, толкова одобрение и възхищение у останалите! Голяма радост, голяма гордост - казахме си: българите се събудиха, българите осъзнаха че са важни и притежават голяма сила, казахме си още: младите хора ще се обединят, с общи усилия ще покажат че е крайно време да заприличаме на европейските държави, щом сме членове на тяхното семейство....... Такива работи си мислихме аз, моите приятели, моите колеги и моите близки. Изборите наближаваха и ние зачакахме промяната. Дойде изборният ден, отмина, а днес вече резултатите са ясни. Какви са резултатите? Резултатите са парадоксални - избрахме същите срещу които протестирахме, които свалихме от власт и които са причина за протестите, защото са управляващи и са отговорни.
Аз пак да попитам какви ги свършиха протестиращите? Все питам този - онзи, но никой не може да ми отговори. Питам например защо се пръкнаха 3-4 Орлови моста, не знам колко граждански сдружения и още доста най - различни абревиатури /не ги помня/? Питам също защо някои от исканията на протестиращите бяха извън всякакъв смисъл, а други пък крещяха и викаха че ще убият еди - кой си и всички около него. И най - объркващият въпрос - как е възможно от 45 партии да избереш само четири и то същите. Кому са нужни тия групички от хора, които повтарят едно и също като развалена латерна? Защо младите и по-интелигентните от протестиращите не можаха да съберат разпръснатите по разни дружинки гласове? И по-важното: защо не гласуваха? Защото ако са гласували изборите нямаше да бъдат спечелени от същите управляващи. С една дума - оти ги ручахме жабетата?

Снежана Кметова

Категория: Политика
Прочетен: 2786 Коментари: 6 Гласове: 7
Последна промяна: 28.06.2013 00:29
Търсене

За този блог
Автор: kmetova
Категория: Политика
Прочетен: 44580
Постинги: 11
Коментари: 48
Гласове: 175
Архив
Календар
«  Май, 2013  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031